В одній з центральних шкіл Києва вчителька викладає українську мову російською.

Читайте також: На Тернопільщині епідемія кору стала некерованою

Батьки скаржились на це, але нічого не змінилось, повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе у Facebook, передає Gazeta.ua.

"Перебуваю в шоці від того, що розповіла мені подружка моєї доні. В одній із центральних київських українських шкіл одна з нових/молодих вчительок української мови веде уроки цієї мови російською(!)" – пише вона.

"Бачу, що якраз нещодавно Міністерство освіти і науки України, Лілія Гриневич розіслали листа закладам освіти усіх рівнів, в якому звертають увагу на те, що мовою освітнього процесу в нашій країні є державна мова, і тому уроки, лекції, практичні та семінарські заняття, навчально-виховні заходи у державних закладах освіти мають відбуватися українською. Наголошую – я про освітні програми шкіл без вивчення мов національних меншин, а суто про ті, що розробляються на основі типових програм.

"Чи дослухаються керівники та виконавці? Адже по суті не маємо ніяких важелів для забезпечення контролю та відповідальності за дотриманням законів України у цій царині навіть в центральних офіційно україномовних школах столиці. Невже лишається розраховувати суто на небайдужість і активність батьків у кожному такому кричущому випадку, як той, про який розповіли мені діти?", – заявила Климпуш-Цинцадзе.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter