На Всеукраїнському з'їзді суддів на чотири посади у Вищу раду правосуддя претендували 23 кандидати. Однак імена переможців знали наперед.

Про це у коментарі газеті Експрес повідомила Катерина Бутко, координаторка проекту PROSUD.

Читайте також: Судова реформа по-українськи: вся суть в одному відео

"Ще за день до з'їзду було відомо, хто з них переможе, — заступниця голови Шостого апеляційного адміністративного суду Світлана Шелест, екс-суддя Вищого господарського суду Лариса Іванова, голова Запорізького окружного адмінсуду Олег Прудивус та суддя Наталія Краснощокова, — сказала експертка. — Вочевидь, ці кандидатури були погоджені з Адміністрацією Президента, а делегатів попросили за них проголосувати. Уперше сталося таке, що переможці голосування були відомі ще до самого голосування".

Нагадаємо, що Вища рада правосуддя (до 2016 Вища рада юстиції) – колегіальний, незалежний конституційний орган державної влади та суддівського врядування, який діє в Україні на постійній основі для забезпечення незалежності судової влади, її функціонування на засадах відповідальності, підзвітності перед суспільством, формування доброчесного та високопрофесійного корпусу суддів, додержання норм Конституції і законів України, а також професійної етики в діяльності суддів і прокурорів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter