Кам'янець-Подільський міський голова припинив співпрацю із ФОП з Луцька Даною Новарчук, яка займається виловом безпритульних тварин.

Читайте також: Скандальну екс-очільницю Луцького КП "Ласка" Дану Новарчук звинувачують у живодерстві та знищенні собак

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

На адресу луцького мера Ігоря Поліщука надійшов лист від Кам'янець-Подільського міського голови Михайла Посітка, у якому йдеться про припинення договірних відносин з ФОП Ткачук Б.Б. (Даною Новарчук) та про те, що послуги за цим договором не надавались.

Нагадаємо: раніше Ігор Поліщук підготував звернення до усіх міських голів та голів громад, які уклали договори на відлов безпритульних тварин із ФОП Ткачук Б.Б. (вона ж Дана Новарчук), яка є засновником і керівником ГО «Порятунок чотирилапих», з проханням припинити співпрацю з нею.

Згідно з численними повідомленнями зоозахисників, які підтверджуються відповідними доказами, ФОП Ткачук Б.Б. відловлює безпритульних тварин у багатьох громадах на території України та привозить їх до Луцька.

За інформацією зоозахисників, яка підтверджуються відповідними доказами, ФОП Ткачук Б.Б. відловлює безпритульних тварин у багатьох громадах на території України та привозить їх у Луцьк.

Читайте також: На Волині скандальна екс-очільниця КП "Ласка" вбила вагітну собаку (фото)

«Окрім того, із початку діяльності ФОП Ткачук Б.Б. та ГО "Порятунок чотирилапих", зоозахисниками чи не з усіх куточків України зафіксовано жорстоке поводження з тваринами, їх утримання в антисанітарних умовах, надання неякісних медичних послуг, в т.ч. і стерилізаційних. Перевозячи не вакцинованих тварин з одного регіону в інший, без необхідного терміну карантинування, підприємець створює загрозу розповсюдження зоонозних хвороб, які є небезпечними як для життя тварин, так і для життя людей», – йшлося в повідомленні Ігоря Поліщука.

Ще минулого року волинські зоозахисники влаштували збір підписів проти діяльності ГО «Порятунок Чотирилапих» та ФОП Богдани Новарчук, вимагаючи, аби влада забезпечила захист прав людей щодо безпечного для життя і здоров'я довкілля та прав тварин щодо запобігання жорстокого поводження, а також заборонила завезення безпритульних тварин з інших областей у Волинську область.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook