Днями у додатку OpenData з'явилось офіційне повідомлення про те, що лучанина Юрія Вороб'я оголосили в розшук.

Читайте також: У селі біля Луцька у ставку знайшли тіло безвісти зниклого чоловіка

Виявилось, що Волинський апеляційний суд 9 жовтня 2019 року виніс остаточну ухвалу у справі про шахрайства, які скоював Юрій Воробей. Головуючий суддя Василь Подолюк ухвалив – залишити вирок Луцького міськрайонного суду без змін. А отже – притягнути пройдисвіта до відповідальності – 3 роки позбавлення волі, пише ВолиньPost.

Нагадаємо, лучанин Юрій Воробей винайшов досить цікавий спосіб як заробляти гроші. Чоловік знайомиться з жінками, фліртує та заводить з ними стосунки, а потім ніби то під приводом різних сімейних обставин та проблем "викачує" з панянок гроші.

До набрання вироку законної сили обвинуваченому було обрано запобіжний захід у виді особистого зобов`язання, з покладанням на нього обов`язків – не відлучатися із місця проживання без дозволу суду та повідомляти суд про зміну свого місця проживання. Однак, як тільки оголосили ухвалу – за Юрієм Вороб'єм і слід прохолов. Нині ані за місцем прописки, ані за попередніми місцями свого проживання його ніхто не може знайти. Тож представники правоохоронних органів, які слідкують за виконанням судових рішень оголосили чоловіка у розшук.

Правоохоронними органами було доведено винуватість Юрія Вороб'я у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненими повторно у великих розмірах. Тож його визнали винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.190, ч.3 ст.190 КК України. Його захисниця – Євгенія Коваленко намагалась подати апеляцію, аби виправдати свого підзахисного. Однак апеляційний суд алишив вирок суду першої інстанції без змін – 3 роки позбавленя волі.

Окрім цього, він має відшкодувати матеріальну шкоду колишньому товаришу, власнику ПП "Світ подорожей" в розмірі 235 941 гривень, та 4000 гривень колишній дівчині, яку довгий час крутив на гроші.
Варто зауважити, що цього чоловіка вже судили за аналогічні злочини, вчинені ним у 2013 році.

Таким чином, нині правоохоронці посилено шукають Юрія Вороб'я, який намагається ухилитись від виконання покарання та відшкодування збитків.

Читайте також: Знайшовся волинянин, який зник дорогою з Польщі (фото)

Горезвісного луцького альфонса оголосили у розшук
Горезвісного луцького альфонса оголосили у розшук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook