У справі голови Любомльської РДА Миколи Пархомука, якого обвинувачують в корупції, у якості свідка заслухали колишнього очільника Держгеокадастру Волині Василя Василенка. Через звинувачення у "дерибані" земельних ділянок та лобіювання інтересів сторонніх фірм, його звільнили з посади. Маючи гарну столичну опіку Василенко не залишився безробітним та працевлаштувався на Хмельниччині.

Читайте також: ТОП - 5 підлеглих Володимира Гунчика, звинувачених у 2017 році в корупції

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Рік тому правоохоронці відзвітували, що взяли Миколу Пархомука на хабарі. Тоді ще землею в області завідував Василь Василенко. За свідченням прокуратури, гроші Пархомук вимагав за виділення 16 гектарів землі. Тож колишнього керівника держгеокадастру Волині, який нині очолює таке ж відомство на Хмельниччині, запросили до суду у якості свідка.

Читайте також: Екс-заступник голови Ківерцівської РДА отримав жорсткий вирок суду

Прокурор зважаючи на зміни в законодавстві змінив обвинувачення. Нова стаття передбачаэ менший строк покарання за скоєний злочин – позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Детальніше у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter