Богдан Гончарук, екс-помічник покійного міського голови Миколи Романюка, зганьбився, намагаючись розкритикувати роботу представників діючої міської ради Луцька з очищення доріг і тротуарів від снігу.

Читайте також: Волинський ЦРУ: хто є засновником організації і що від неї чекати

Нагадаємо, раніше вперше за багато років в ЛМР розробили план дій на випадок потужного снігопаду, аби мешканці та гості міста не опинились у неприємному становищі. Напередодні перший заступник міського голови Григорій Недопад у Facebook відзвітував, як особисто о 2:30 ночі контролює роботу працівників комунального підприємства і снігоочисної техніки.

Про злагоджені дії нової команди у протистоянні з природою проінформував і радник мера Ігор Поліщук.

Лучани також були приємно вражені активною боротьбою з примхами природи навіть у пізній час.

"Бачив на власні очі, як вчора близько 21:30-22:00 виїхала снігоприбиральна техніка посипати дороги", – інформує користувач Misha Markin у спільноті "Автоандони Луцька", додаючи відео.

Однак ньюзмейкер олігарха Степана Івахіва Богдан Гончарук не звернув увагу на чисельні схвальні відгуки лучан, а поклався лише на одну публікацію нібито таксиста, який скаржився на завалені снігом дороги. На основі цього він побудував химерні звинувачення міської влади у бездіяльності. Континіумівський "борець за правду" навіть не спромігся на власні очі пересвідчитись в адекватності своєї критики, а просто нахабно збрехав. При цьому він виявив неповагу не лише до продуманих рішень мерії, але й до десятків людей, які вийшли вночі на боротьбу зі снігом.

"Женевсько-буковельські стандарти живуть і перемагають. Місто знову програє битву зі снігом. Водій таксі каже, що за ніч не бачив жодної одиниці техніки", – написав Гончарук у Facebook.

Цю новину одразу ж підхопили і поширили на своїх сторінках кишенькові ЗМІ олігарха Степана Івахіва, чиї інтереси обслуговує Богдан Гончарук.

Читайте також: Волинський бізнесмен висмоктує гроші у олігарха через громадську організацію

Якщо пригадати діяльність самого Богдана Гончарука попередніх кількох років, то легко зрозуміти, як з'являються подібні фейкові обвинувачення не лише у соцмережі, але й у виданнях, які претендують на звання чесних і незаангажованих.

Не так давно Богдан Гончарук разом з Назаром Романюком влаштовував масові акції у Луцьку за путінські гроші на підтримку руху "Український вибір" опального Віктора Медведчука. Тоді він виявляв неабияку пристрасть до "колорадської стрічки" і підтримував кремлівські програми про сепаратизм і референдуми, які нав'язувались українцям. Втім не афішована антиукраїнська діяльність цієї кліки не привернула увагу СБУ чи інших правоохоронних органів і не завадила йому продовжувати працювати помічником у Луцькій міській раді.

 
Богдан Гончарук з іншими сепаратистами (на фото – ліворуч)

На цій вкрай відповідальній посаді Богдан Гончарук лучанам запам'ятався... нічим. Місто чомусь не перетворилося на оазис чи туристичну Мекку, а кількість позитивних зрушень того часу можна порахувати на пальцях. Водночас на адресу псевдореформаторів сипалися звинувачення у розбазарюванні комунального майна на мільйони гривень, сумнівних тендерах на ремонтах і благоустрої міста. Чого вартий лише скандал із ремонтом вулиць Лесі Українки та Кривий Вал, де команда "професіоналів" завдала збитків бюджету на майже 2 мільйони гривень. Також він з Олександром Киричуком, колишнім керівником КП "Луцьктепло", довів підприємство до мільйонних боргів.

Читайте також: Створення ОТГ Луцька з селами: хто і навіщо перешкоджає процесу

Олександр Киричук (ліворуч) і Богдан Гончарук

Громадськість упродовж усіх років скаржилась на бездіяльність міської влади у питаннях ЖКГ та прибиранні того ж снігу. Натомість Богдан Гончарук симулював активну роботу і вирішував особисті питання у зручному кріслі чиновника. Мови про аналогічну нічну перевірку боротьби зі снігом не йшлося навіть в теорії. Тоді лучани жартували, що проблеми зі снігом у місті вирішить тільки весна.

Не йшлося за Богдана Гончарука і про збільшення автопарку очисної техніки, якої на той момент було лише 4 одиниці, в порівняні до нинішніх 10, які працюють щодня. Окрім того, Ігор Поліщук повідомив про закупівлю ще кількох спецмашин, які розчищатимуть тротуари міста з кінця тижня. Тепер, відірвавшись від корита, колишній посадовець не має чим дошкулити нинішній владі, окрім як писати пасквілі і поширювати негативні фейки у кращих традиціях "пропагандонів" із російських ЗМІ. Воно й не дивно, адже свого часу Богдану Гончаруку довелося активно співпрацювати із керівниками сумнівних проектів кума Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Та безробітний Богдан Гончарук, який не запам'ятався корисними діями ані для Луцька чи Волині, ані для України в цілому, швидко знайшов себе у континіумівській конторі по дестабілізації політичної ситуації в Луцьку. Розуміючи величезний досвід, який колишній помічник міського голови здобув, співпрацюючи із організацією Віктора Медведчука і іншими сумнівними проектами, які відверто пропагували антиукраїнські ідеї, Богдан Гончарук став одним із керівників ініціативної групи по відкликанню п’яти депутатів, які неугодні олігархічній групі "Континіум" та губернатору Володимиру Гунчику.

Зазнавши невдачі у суді, Богдану Гончаруку і Ко нічого не залишається, як показувати свою корисність у дискредитації міської влади і опонентів олігарха Степана Івахіва залишаючи подібні зрадофільські пости у Facebook. Прикро лиш, що побудовану на кремлівських засадах лінію підхоплюють підконтрольні олігарху Степану Івахіву видання, котрі безсовісно брешуть у найкращих традиціях Гебельса.

Владу треба контролювати і критикувати, але критика повинна завжди бути конструктивною. Шкода, що колишня команда і кілька кишенькових ЗМІ думають зовсім інакше. Очевидно, що лекції Дмитра Гнапа і Андрія Кулікова пройшли для них даремно і жодних висновків вони для себе, на жаль, не зробили.

Віталій Іщук