Колишній голова Державної митної служби Максим Нефьодов вирішив балотуватися до Київської міської ради від партії "Голос". Каже, що буде в списку політсили під №1.

Читайте також: Кабмін звільнив Нефьодова з посади глави митниці

Про це він написав на сторінці у Facebook, пише Hromadske.

Нефьодов пояснює: вирішив іти на вибори, "бо хоч і повернувся в бізнес", вважає за потрібне "присвячувати частину життя громадській діяльності".

Ексглава Держмитслужби відзначив, що "вікно можливостей в уряді зараз закрилося", тому він вирішив спробувати щось змінити в місті, де народився і живе.

Партію "Голос" назвав найближчою до його поглядів – як економічних, так і етичних.

Чим він хоче займатися в Київраді?

"За 6 років в публічному секторі я… показав, що навіть невеликою командою однодумців можна змінити багато – зекономити десятки мільярдів в реформі публічних закупівель і Prozorro, запустити реальну приватизацію, підняти Україну на 16 місць в рейтингу Doing Business і почати будувати Нову митницю", – зазначив Нефьодов.

Подібні зміни, за його словами, можна зробити й в Києві – від ефективних закупівель до розпродажу комунальних підприємств, від публічних реєстрів майна, МАФів, культурних об’єктів, витрат та доходів до сучасної системи транспорту, від онлайн-моніторингу якості повітря і води до універсального дизайн-коду замість "вирвиоко вивісок".

Читайте також: Проти голови митниці Нефьодова відкрито кримінальну справу через мільйонні збитки

А що кажуть у партії?

Двома днями раніше, 14 вересня, у "Голосі" заявили, що шукають "ефективний формат співпраці" з ексочільником Державної митної служби Максимом Нефьодовим та були б раді, якби він доєднався до команди.

Партія вважає Нефьодова "успішним реформатором публічних закупівель" та називають його людиною, яка "займалася економічними реформами всупереч всім обставин".

Хто такий Нефьодов?

Він із липня 2019 року до квітня 2020 року очолював Державну митну службу. З 2015 року працював у Міністерстві економіки, де опікувався питанням державних закупівель, зокрема створення системи Prozorro. Спочатку він був заступником міністра Айвараса Абромавічуса, а згодом – Степана Кубіва.

З липня 2019 року до квітня 2020 року Нефьодов очолював Державну митну службу. Звільнили його через невиконання митних надходжень та нібито погані результати в боротьбі з контрабандою. За 2019 рік та перший квартал 2020 року надходження митних платежів до бюджету були на 76 мільярдів гривень меншими, аніж закладалося у плани.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook