Встановити додаткове очисне обладнання та вирішити питання очистки стічних вод, що потрапляють з підприємства в мережі "Нововолинськводоканалу", зобов’язали птахокомплекс "Губин".

Читайте також: Депутати з ВР готові допомогти волинянам з вирішенням проблеми "Пана Курчака"

Про це йшлося під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 24 січня, пише ІА "Волинські новини".

Члени комісії розглянули питання про ситуацію на КП "Нововолинськводоканал" внаслідок стоків стічних вод з птахокомплексу "Губин".

Як повідомив начальник управління екології та природних ресурсів ОДА Дмитро Новохатський, в стічній воді підприємства виявляли перевищення допустимих концентрацій забруднюючих речовин. Неодноразово направляли листи щодо усунення недоліків. Створили робочу групу з перевірки суб’єктів господарювання, з залученням представників держекоінспекції та держпродспоживслужби. Протягом минулого року тенденцій до покращення якості стічних вод на птахокомплексі не спостерігали. 15 січня у Нововолинську відбулася нарада, під час якої це підприємство нарешті зобов’язалося вжити невідкладних заходів для повного окиснення стічних вод, що потрапляють до стоків водоканалу. Комісії доручили посилити контроль та здійснювати щоденний моніторинг якості стічних вод. Протягом двох місяців на птахокомплексі планують встановити додаткове очисне обладнання. "Нововолинськводоканалу" в разі невиконання вимог рекомендували розірвати договір з підприємством щодо приймання стічних вод.

Читайте також: Кадри з фільму жахів: криваві ріки з "Курчака" заливають очисні споруди "Водоканалу"

Своєю чергою, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області Богдан Лозинськийповідомив, що підприємство має потужність забою шість тисяч голів птиці на годину. Воно сучасне, нове, але при запуску підприємства не врахували всіх аспектів діяльності. Зокрема, діюча очисна установка не відповідає потужності. Проблему повинно вирішити встановлення нового обладнання, яке здійснять протягом 2-3 місяців. Нова очисна установка німецького виробництва коштує приблизно 0,5 мільйона євро.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter