Сім’я заступника голови Держлісагентства України Володимира Бондаря планує розробляти піщаний кар’єр на території Волинської області.

Читайте також: На Волині депутати роздерибанили 12 млн грн дотацій на садівництво

Повідомлення про наміри розмістили в офіційному реєстрі з оцінки впливу на довкілля ще у лютому 2019-го. Далі, згідно процедури, був час на зауваження і пропозиції від громадськості до обсягу звіту з ОВД. Проте їх не надійшло. Нині ТОВ "Рентленд груп" готує сам звіт. Після його оприлюднення лишиться отримати "добро" від Мінприроди, пише "Громадське".

Кар’єр розроблятимуть на території Туропинського родовища у Турійському районі на площі понад 100 гектарів.

Піску тут вистачить приблизно на 25 років, – йдеться у повідомленні.

Цікаво, що спецдозвіл на користування надрами з метою геологічного вивчення пісків в якості будівельної сировини на зазначених ділянках Туропинського родовища №1,2,3,4,5 і 6 видавався 71-річній Любові Шум з села Головне Любомльського району, а документи на проведення оцінки впливу на довкілля на ці ж ділянки подало ТОВ "Рентленд груп".

Це хоч і не суперечить законодавству, але викликає сумнів, так би мовити, економічна доцільність досліджувати поклади піску там, де його вже готується добувати зовсім інша структура.

До слова, станом на 1-ше травня 2019 року "Рентленд груп" не отримувало жодних дозволів на розробку чи вивчення надр в Державній службі геології та надр України.

А от за номером телефону підприємиці Любові Шум, який зазначений як контактний в Єдиному реєстрі юридичних і фізичних осіб-підприємців, відповідає зовсім інша особа, яка стверджує, що не знає ні про пані Любу, ні про її піщаний бізнес.

Читайте також: "Піар чи замовний протест": як луцькі "активісти" пікетували Кватирка

ТОВ "Рентленд груп" "з’явилося на світ" за 19 днів до того, як подали документи в Мінекології для оцінки впливу на довкілля майбутнього піщаного кар’єру, а саме – 20 грудня 2018 року.

За даними аналітичної системи "YouControl", співзасновниками і кінцевими бенефіціарами компанії є ТОВ "Про Фамілія" (співвласники Світлана Бондар та Ольга Погребенник – відповідно дружина і донька заступника голови Держлісагентства України Володимира Бондаря), та мешканець Любомля Сахарук Валентин Пилипович, який володіє контрольним пакетом акцій.

Валентин Сахарук одночасно є керівником ТОВ "Волинь-надра", пов’язаного з колегою Володимира Бондаря з Волиньради депутатом від Радикальної партії Олега Ляшка Вячеславом Богданом. Підприємство заснувала матір обранця громади Оксана Богдан.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook