Головний продавець контрафактного алкоголю в області і водночас депутат та голова фракції "Солідарність" у Луцькій міській раді Петро Нестерук пожалівся на переслідування зі сторони ЗМІ та ГУ Державної фіскальної служби у Волинській області. Горе-бізнесмен, який уник сплати десятків мільйонів гривень до державного бюджету, заявляє, що журналісти та фіскали виконують політичне замовлення опонентів і заважають його родині вести бізнес. Мова іде про сумнозвісну фірму ТОВ "Полісся-Трейд".

Читайте також: Як працює алкокартель керівника луцької "Солідарності" Петра Нестерука

Варто нагадати, що родина Петра Нестерука багато років заробляє статки на незаконній торгівлі алкоголем без сплати акцизного збору. Горілку та інші небезпечний для здоров'я "шмурдяк" псевдоблагодійник розповсюджує у Волинській та Рівненській областях через мережу магазинів "Гроно", своїх родичів та кумів. Окрім того, депутат налагодив продаж спиртних напоїв до Польщі за "тіньовою схемою".

У підсумку керівник президентської "Солідарності" не сплачує податків на мільйонні суми і труїть тисячі людей. Схоже, Петра Нестерука прикриває сам губернатор Волині Володимир Гунчик та особистий опікун депутата – чиновниця ДФС Наталія Єлова.

Факти продажу безакцизного алкоголю були неодноразово зафіксовані у численних журналістських розслідуваннях каналів "1+1", ICTV, "2+2", СТБ, описані національними і місцевими сайтами. Зважаючи на беззаперечні докази порушення закону і суспільний резонанс, які викликали сумнівні діяння сімейства Нестеруків, нарешті алкокартелем Петра Калениковича зацікавилась у ДФС.

Петро Нестерук, Роман Романюк та Микола Яручик

Прикметно, що фіскали багато років не могли розпочати розслідування відносно порушника, через постійне перешкоджання роботі правоохоронців зі сторони вищезгаданих голови ОДА Володимира Гунчика та Наталії Єлової, яка кришує його завдяки своїм зв'язкам у СБУ. Та все ж, після того, як голова Волинської облради Ігор Палиця і депутати виступили з жорсткою позицією в даному питанні, ДФС одразу ж взялась до виконання своїх обов'язків.

Єдине, що спало Петру Нестеруку на думку – звинуватити опонетів із Луцькради у політичних переслідуваннях і тиснути на жалість у соцмережах. Схоже, емоції взяли гору над здоровим глуздом депутата.

Читайте також: Історія одного депутата: від "розливайки" до власника готелів і яхт

"Особливо прискіплива увага проявилася у перерахованих вище структур до мого бізнесу і моєї персони після відмови фракцією БПП "Солідарність" у міській раді, яку я маю честь очолювати, як і однойменну міську партійну організацію, вступити в нову "укпропівську" більшість", – виправдовується Петро Нестерук.

Однак, окрім фантазій і манії переслідування Петро Каленкович не наводить жодних аргументів в уникненні сплати податків на десятки мільйонів гривень, працюючи із "другою формою". Депутат прекрасно розуміє, що його надприбутковий алкокартель роками руйнував життя волинян і обкрадав державу на шалені суми. Документами, які б доводили прозорість роботи його бізнесу, він похвалитись не може, доказів про торгівлю у відповідності закону також немає. Єдиний варіант – надягнути німб святого мученика і звинуватити у всьому візаві.

Читайте також: Хто споює і як влада "кришує" контрафактний алкоголь на Волині

У своїй публікації на Facebook Петро Нестерук жаліється на переслідування у ряді ЗМІ, які нібито мають відношення до політсили УКРОП. Зокрема, він згадує телеканал 1+1. Однак чомусь депутат забув, що сюжет про торгівлю його шмурдяком з'явився і на каналі ICTV, Антикорі, СТБ, ОРД, Дубінський PRO... Виходить, що вся країна змовилась проти чесного торговця контрафактним алкоголем? 

Окрім того, Петро Нестерук не допустив фіскальну службу до перевірки ТОВ "Полісся-Трейд", незважаючи на наявність у представників ДФС усіх необхідних дозволів. Мова ішла не про обшуки, а про перевірку необхідної для такого роду діяльності, документації. Чого боїться "Петя-наливайка", якщо не підробляє товарних і податкових накладних, не користується підробленими у Туреччині і несписаними відомством Наталії Єлової акцизними марками? Як завжди Петро Нестерук побіг до Володимира Гунчика з проханням про допомогу, але останній, який добуває останні дні на посаді, вже більше не зможе допомогти працювати відомому за межами Волині алкокартелю однопартійця.

Згідно законодавства, такі дії дозволили фахівцям управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області підготувати всі необхідні документи з проханням до суду застосувати передбачену у таких випадках процедуру арешту рахунків суб’єкта господарювання, який не допустив проведення фактичної перевірки.

Скиглення Петра Нестерука і замовні статті одразу у кількох інтернет-виданнях ще раз доводять, що правоохоронці добряче наступили нечесному бізнесмену на мозоль. Підприємство "Полісся Трейд", яке уникає сплати мільйонних податків, із приходом нового голови ОДА Олександра Савченка чекає робота у правовому полі, оскільки є велика надія, що він наведе порядок із подібного роду баригами, які наживаються на людському горі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter