Останнім часом в Україні збільшилася кількість машин з Мексики та інших віддалених куточків світу. Вони частково замінили авто з тієї ж Литви, власники яких з минулого тижня ризикують стати практично не виїзними.

Читайте також: Президент підписав закон про спрощення ввезення імпортних автомобілів

Як передає From-ua.

В умовах жорсткого тиску водії постійно скаржаться на масові рейди копів – мовляв, таки "закручують гайки", але все одно продовжують придивлятися і замовляти вподобані автомобілі з інших країн. Іноді навіть можна знайти нормальні ціни від офіційних імпортерів.

Днями на митницю надійшов лист, в якому співробітників зобов’язали вимагати офіційну довідку про те, що "верблюд" (той, хто переганяє авто через кордон і назад) працює на литовській фірмі. Така довідка коштує 120-150 євро, і зараз її в більшості просто немає.

Левова частка водіїв користується схемою тимчасового ввезення, тільки ось транзит з Литви вже під питанням. Та й Польща може незабаром повторити схожий крок. Особливо винахідливі примудряються використовувати іншу схему.

Наприклад, влаштувати "верблюда" на роботу в Білорусь або Литву, заплативши за послуги дорожче в середньому на 100-200 євро.

Авто з Мексики, згідно з даними Укравтопрому, тільки за перший квартал цього року до нас поставили понад 2,5 тисячі штук на суму майже в $ 20 млн.

Читайте також: Скасований один зі штрафів для водіїв в Україні

В першу чергу, через Мексику в Україні "женуть" дизельгейтні Volkswagen Golf Sportwagen (в Європі він називається Golf Variant), які заборонені в США, і навіть офіційний імпортер “Порше Україна” тисячами возить в нашу країну. Всі вони 2014-2015 рр., але з нульовим пробігом. І ціни на них дуже навіть привабливі.

Стартує від $ 18 000 на нові німецькі – $ 30 000, але за такими шикуються в черги. Той же Фольксваген в Україні кілька разів був лідером ринку.

Втім, різниця не тільки фінансова. Виявилося, що в мексиканських "Гольфів" навіть “начинка” багатша за своїх європейських побратимів. Якщо за $ 18 тис. покупцеві дістанеться базова комплектація, то за $ 22 тис. вже можна відхопити повний фарш з панорамним дахом, просунутої медіа і аудіосистемою, адаптивним круїз-контролем з системою автоматичного гальмування та ін. Такі не на кожен європейський ринок поставляються.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter