Про користь і шкоду кави вчені ведуть суперечки досі. У той час як одні дослідники говорять про те, що кава є відмінним джерелом клітковини і антиоксидантів, інші сходяться на думці, що "побічні ефекти" у вигляді підвищеної збудливості, прискореного серцебиття і зневоднення переважують всі плюси.

Читайте також: Розповіли, який напій допомагає схуднути

Як би там не було, кавомани не збираються відмовлятися від улюбленого ароматного напою, а тому актуальним залишається питання: скільки чашок кави в день можна пити без шкоди для здоров'я?

"Організм людини розганяє кофеїн з різною швидкістю, – говорить хірург, сімейний лікар і автор книги "Генетика здоров'я" Шарад Пол. – У тих, хто метаболізує його повільно, ризик серцевих нападів зростає, якщо вони випивають більше двох чашок кави в день. У той же час у людей, які метаболізують кофеїн швидко, ризик захворювання знижується, якщо вони випивають хоча б одну чашку в день".

В середньому медик рекомендує обмежувати вживання кофеїну до 300-400 мг в день – це три-чотири чашки кави. Однак якщо ви помічаєте, що чутливі до кофеїну (серце починає прискорено битися, ви стаєте дратівливими), тоді краще обмежитися однією, максимум двома чашками.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter