Українське суспільство сколихнув скандал з розкраданням оборонного бюджету країни. За цим стоїть група осіб, яка складається з Віталія Жукова (контактер з оборонними заводами і сином заступника голови РНБО Олега Гладковського), Андрія Рогози (організатор контрабандного постачання на оборонні заводи) та сина екс-заступника голови РНБО Ігоря Гладковського.

Читайте також: Скандальні розкрадання в оборонпромі: хабарі для НАБУ, СБУ та прокуратури (відео)

"Бізнесмени" завозили низькоякісні, б/у запчастини з Росії контрабандою і продавали їх за в 2-4 рази завищеною ціною українським бронетанковим заводам через ТОВ "Оптимумспецдеталь". Аби реалізувати таку схему молодикам довелось регулярно "вирішувати" справи з Генеральною прокуратурою (ГПУ), Військовою прокуратурою (ВП), Службою безпеки (СБУ), Державною фіскальною службою (ДФС) та Національним антикорупційним бюро (НАБУ). Вони мали скрізь своїх людей, через яких давали чималі хабарі, але прибутки отримували в сотні разів більші. Службовці перерахованих інстанцій за брудні гроші допомагали злочинцям уникнути покарання і зайвої уваги.

До журналістів програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" потрапила переписка Жукова та Рогози. Перший контактував з керівниками заводів і Гладковським-молодшим, а другий – займався розвезенням хабарів по держустановах.

Читайте також: Агресивні випади охоронців Порошенка проти людей на мітингах: який наказ і скільки їм платять

Виявилось, що найлегше вирішити питання в податковій (ДФС), адже там беруть порівняно невеликі хабарі. Інша справа – прокуратура, де апетити значно більші.

Отже, в СБУ злочинна група регулярно носила хабарі. Їхній розмір складав орієнтовно 25 тисяч доларів. Однак були витрати і на контактну особу, яка окремо вимагала 10 тисяч доларів. Хоча не відмовлялась і від іншого виду оплати, як, наприклад, автомобіля BMW.

 

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook