Вже традиційно на Новий рік українці придумують нові страви до столу та підбирають найкращі наїдки. Деякі страви, можливо, чи не вперше потрапляють до родинного меню. 

Читайте також: ТОП-5 продуктів, що подорожчають на Новий рік

Аналітики "Слова і Діла" відстежили, як за три роки змінилися ціна на традиційну новорічну їжу.

У 2015 році накрити стіл на чотири персони українці могли за 816 гривень. Натомість у 2017 році доведеться викласти на 22% більше – 1180 грн.

Згідно з даним Держстатистики, найбільш вартісними стравами будуть бутерброди з червоною ікрою та алкоголь. Їхня ціна за три роки зросла з 88 грн до 170 грн та з 225 грн до 324 грн відповідно. Доведеться витратитися й любителям м’яса, холодцю та цукерок.

Натомість найбюджетніший Новий рік – з оселедцем та мандаринами. За два роки їхня вартість майже не зросла. Оселедець подорожчав на 5 грн, а цитрусові фрукти – лише на 2 грн.

Детальніше – на інфографіці:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook