Вже традиційно на Новий рік українці придумують нові страви до столу та підбирають найкращі наїдки. Деякі страви, можливо, чи не вперше потрапляють до родинного меню.
Читайте також: ТОП-5 продуктів, що подорожчають на Новий рік
Аналітики "Слова і Діла" відстежили, як за три роки змінилися ціна на традиційну новорічну їжу.
У 2015 році накрити стіл на чотири персони українці могли за 816 гривень. Натомість у 2017 році доведеться викласти на 22% більше – 1180 грн.
Згідно з даним Держстатистики, найбільш вартісними стравами будуть бутерброди з червоною ікрою та алкоголь. Їхня ціна за три роки зросла з 88 грн до 170 грн та з 225 грн до 324 грн відповідно. Доведеться витратитися й любителям м’яса, холодцю та цукерок.
Натомість найбюджетніший Новий рік – з оселедцем та мандаринами. За два роки їхня вартість майже не зросла. Оселедець подорожчав на 5 грн, а цитрусові фрукти – лише на 2 грн.
Детальніше – на інфографіці:
Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook
Коментарі
vshrf
17.12.2017 09:35:36
Який ідіот то рахував.Свиню заріжу,ковбаси нароблю,самогонку наварю і поцілуйте мене в одне місце.А там рахуйте.Всі на село бо в місті буде вам ....