Формула "Роттердам +" – це "договорняк", який повністю легалізований державою. Головний дохід від формули отримав енергетичний холдинг ДТЕК Ріната Ахметова.

Читайте також: Порошенко тепло святкував ювілей Суркіса у компанії Ахметова, Яценюка і "любих друзів" (відео)

"У 2014–2015 роках були віялові відключення, коли ДТЕК вимагав вигідного для себе збільшення вартості вугілля. Потім, не в останню чергу через ринкову владу корпорації Ахметова, НКРЕКП у своїй політиці раптово розвернулася на 180 градусів і з'явилася формула "Роттердам +" . Ці повністю легалізовані державою "договорняки" вже коштували споживачам близько 35 мільярдів гривень або $1,26 мільярд", – заявила секретар парламентського комітету з питань паливно–енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Вікторія Войціцька, передає Економічна правда.

За її словами, інтереси ДТЕК Ахметова є пріоритетними для НКРЕКП. Адже керівництво Антимонопольного комітету відмовляється визнавати ДТЕК монополістом.

Читайте також: Піджак заправлений у ширінку: Порошенко вкотре сконфузився (відео)

"Шантаж віяловими відключеннями є реальним інструментом, щоб тиснути на державу і вимагати чергових схем гарантування надприбутків", – наголошує Войціцька.

Вона наголосила, що наслідком монополії на ринку теплової генерації є корупції і збої в роботі національних електроенергетичних систем.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter