Волинські лісівники запевняють, що не підвіщували ціни на ялинки вже 3 роки. Тому відпускна вартість святкового дерева цьогоріч коливатиметься від 40 грн до 150 грн.

Читайте також: Скільки коштуватиме "олів'є" у різних куточках Волині цьогоріч

2-метрова ялинка в горщику, яку згодом можна буде висадити на подвір'ї, обійдеться в 1200 грн. Нижчі деревця коштують дешевше.

Також пропонують екібани за 75 грн.

Державні ялинки будуть реалізовуватись зі спеціальними бірками. Саме такі дерева є законними. 

Читайте також: Гороскоп на 2018 рік Жовтого Собаки: чого очікувати всім знакам зодіаку

"Наявність бірки означає, що ялинка не крадена, законно вирощена і зрізана, та легально реалізовується. Ця бірка є гарантією, що дерево вирощене не, наприклад, в Чорнобилі чи радіаційній зоні, а саме в нашому лісовому господарстві", – пояснила директор ДП "Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр" Тетяна Неводнічик "12 каналу".

Відзначається, що раніше волиняни надавали перевагу звичайними ялинкам, але останнім часом більшою популярністю користується сосна. Вона краще переносить кімнатну температуру і довше зберігає свій вигляд та аромат. В моду входять і дерева в горщику.

Аби святкова ялинка довше простояла, її необхідно ставити у відро з піском і регулярно поливати водою.

Щодо прикрас, то в цьому році варто прикрашати ялинку в теплих, червоно-жовтих кольорах. В тренді прикраси з природніх матеріалів: дерево, тканина, засушені шишки та фрукти.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook