Останнім часом у Луцьку жваво обговорюється підвищення цін на проїзд у громадському транспорті. Журналісти ТРК "Аверс"  поцікавились, скільки заробляють луцькі перевізники за день і за місяць.

Читайте також: У Луцьку обговорювали підвищення вартості проїзду

Проте, про реальні заробітки водії не дуже хочуть розповідати на камеру, але у приватній розмові вони зізнаються, скільки заробітної плати мають за день.

Загалом, один із луцьких водіїв розповів, що перевозить за день від 500 до 700 пасажирів, тож, враховуючи проїзд по 4 гривні, можна підсумувати, що заробіток становить 2800 гривень, з яких 1200 гривень йде на пальне, ще 1200 – підприємцю, а 400 гривень залишається у кишені керманича.

Проте, як стверджують водії на камеру, підвищення цін на проїзд їх мало хвилює, адже для них не змінюється нічого. Але, поспілкувавшись із ними тет-а-тет, стає відомо, що чоловіки, все ж таки, до підвищення вартості проїзду ставляться із пересторогою, адже їм доведеться віддавати підприємцю більшу суму. Та чи збільшаться прибутки від підняття тарифів – невідомо, адже пасажири стверджують, що будуть більше тепер ходити пішки та пересядуть на електротранспорт.

Тож, підрахувавши прибуток з однієї маршрутки, можна впевнено сказати, що підприємець має близько 36 тисяч гривень за місяць.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter