Органи обласної прокуратури провели перевірки дотримання вимог чинного законодавства у спеціальних установах Національної поліції області щодо додержання конституційних прав затриманих, ув’язнених та осіб, підданих адміністративному арешту. Про це інформує прокуратура Волині.

Читайте також: На Волині учасник АТО вбив себе − ЗМІ

В одному випадку працівниками ІТТ не забезпечено постійного нагляду за ув’язненими у камерах, що призвело до вчинення самогубства одним з них.

Мова йде про випадок, який трапився 27 січня у Ковелі в ізоляторі тимчасового тримання, де повісився чоловік. Він перебував в одиночній камері. Сюди його помістили на час слідства у кримінальному провадженні щодо зґвалтування неповнолітньої.

За фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України) прокурором 27 січня 2021 року розпочато кримінальне провадження.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: Третій випадок за тиждень: на Волині дівчинка намагалась вчинити самогубство, підозрюють булінг

Зазначимо також, що упродовж 2020-2021 років у ізоляторах тимчасового тримання перебувало 1167 осіб, стосовно яких працівниками ізоляторів допущено непоодинокі факти порушення режиму тримання, права на належні матеріально-побутові та санітарно-гігієнічні умови утримання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook