Депутати Верховної Ради пропонують розширити перелік тварин, яких необхідно ставити на облік. Це може створити небезпечну корупційну схему, вважають експерти комунікаційної платформи "Ліга антитраста".

Читайте також: Одіозна "слуга" Третьякова вимагає, аби держслужбовців не відправляли на пенсію

Про це йдеться в повідомленні платформи в Facebook передають Українські Новини.

Зареєстрований ще в липні 2020 року законопроєкт № 3796 у разі затвердження Кабміном може зобов'язати громадян реєструвати не тільки велику рогату худобу, а й домашніх вихованців: собак, кішок, папуг і навіть хом'яків.

При цьому експерти б'ють на сполох, адже за їхніми словами, законопроєкт може стати причиною виникнення великої корупційної схеми, оскільки передбачає зміну процедури реєстрації тварин.

"Реєстрація триватиме через приватних посередників, які навряд чи будуть займатися такою діяльністю безкоштовно, і, щоб поставити на облік, вам потрібно буде цим "прокладкам" заплатити гроші", – йдеться в повідомленні.

При цьому, зазначають в "Лізі антитраста", в пояснювальній записці до цього законопроєкту ніяк не пояснюється, навіщо впроваджувати в існуючу систему посередників, які, як і у випадку з "оціночної схемою", не виконують ніякої практичної функції, а лише створюють небезпеку виникнення корупційних ризиків.

Читайте також: "Російський народ – наші друзі": одіозний Тищенко зробив дивну заяву (відео)

Також не зрозуміло, хто саме і на яких умовах стане "агентами із ідентифікації" і отримає відповідні повноваження.

Експерти вже звернулися і поскаржилися на цей законопроєкт в Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) і Антимонопольний комітет України (АМКУ).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook