Журналіст Вадим Комаров, якого побили у Черкасах на початку травня, помер.

Читайте також: "Бійка таки буде?": журналіст "1+1" поскандалив зі священиком (ВІДЕО)

Про це  повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко на своїй сторінці у Facebook.

Зі слів Томіленка, Комаров у своїх публікаціях не раз порушував дуже гострі теми, зокрема, нещодавно писав про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії №62. Він також писав про розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупцію в Черкаській міськраді. У 2016 році журналіста намагалися застрелити.

Після побиття Комаров пролежав у комі більше 40 днів.

"Єдина версія замаху, а тепер уже і убивства, яку поділяють черкаські журналісти, - саме професійна діяльність Вадима Комарова. Він був незручним для багатьох місцевих політиків. Ставив незручні питання про корупцію в Черкасах, порушував резонансні теми...
Фізична агресія щодо журналістів в Україні - на неприпустимо високому рівні. А системна безкарність провокує нові атаки", – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Створення "медіахолдингу "НОВИНИ" та звільнення журналістів: депутат наближений до Медведчука купив телеканал ZIK

Як зазначив Томіленко, НСЖУ продовжує наполягати на проведенні спеціальних парламентських слухань з питань фізичної безпеки журналістів та свободи слова. 

"Чергове вбивство журналіста в Україні. Після демонстративно убитого в центрі Києва Павла Шеремета, сумний список поповнюється новим прізвищем... Співчуття родині та друзям загиблого журналіста. Вадиме, вічна пам‘ять", – написав журналіст. 

Згодом повідомили, що справу перекваліфікували в "умисне вбивство". До того ж, слідство має три робочі версії щодо фатального інциденту. Про них повідомив у Facebook речник ГУНП у Черкаській області Дмитро Грищенко.

"Станом на сьогодні особа нападника не встановлена, проте робота у цьому напрямку триває. Зараз справою займається група слідчих слідчого управління поліції Черкаської області, – каже Грищенко. – У слідства є три основні робочі версії – це професійна діяльність потерпілого, раптова сварка з невстановленою особою та вбивство з корисливих мотивів".

Правоохоронці провели ряд оглядів місця події, де було вилучено речі потерпілого та інші предмети, які можуть мати доказове значення у кримінальному провадженні. Також призначено комплекс судових експертиз, направлених на встановлення особи, яка скоїла кримінальне правопорушення, проведено поквартирний обхід будинків, які розташовані неподалік місця вчинення злочину.

Читайте також: Застрелився нардеп від "Народного Фронту"

"Допитано понад 1300 осіб, встановлено та відпрацьовано понад 100 камер відеоспостереження, що розташовані по маршруту руху потерпілого. Частину відео вилучено та долучено до матеріалів кримінального провадження. Поліція, відповідно до вимог Закону, не може надати всю інформацію, якою володіє слідство, проте запевняємо, що робимо все, що від нас залежить, щоб встановити та затримати нападника", – додає фахівець.


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook