Луцький міськрайоний суд Волинської області визнав 46-річного жителя Ківерцівського району винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть одного потерпілого та заподіяло тілесні ушкодження ще двом громадянам та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, повідомляє сектор комунікації поліції Волинській області.

Читайте також: У місті на Волині жінка за кермом збила 9-річну дитину

Автопригода трапилася уночі, 19 травня минулого року, в селі Струмівка Луцького району. 46-річний житель селища Цумань Ківерцівського району, керуючи автомобілем "Volkswagen Golf" у стані алкогольного сп’яніння, не вибрав безпечної швидкості на заокругленні дороги виїхав на узбіччя та злетів у кювет, де автомобіль перекинувся.

Внаслідок ДТП 26-річний пасажир автомобіля загинув. Водія та ще чотирьох пасажирів госпіталізували.

Читайте також: Що відомо про скандального митника, на дні народження якого побили журналістів

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Мова йде про порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого та заподіяло тяжкі тілесні ушкодження.

Луцький міськрайонний суд Волинської області, визнав водія винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком три роки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook