Луцьк топлять в нечистотах: в той час коли кожен лучанин у будь-якому мікрорайоні міста відчуває жахливий сморід, поблизу вулиці Львівська ловлять декілька автомобілів, які в розпал сонячного дня зливали нечистоти. Кого піймали на гарячому, і чи довго лучани потерпатимуть від неприємних запахів?

Читайте також: У Луцьку вантажівка цинічно зливала нечистоти на землю і засмерділа частину міста (відео)

Лучани скаржаться на жахливий сморід влітку і вже не один рік. Не раз створювали ініціативні групи аби таки знайти джерела неприємних запахів, та віз і нині там.

Близько 17:00, 20 червня, вулицями обласного центру Волині їхала вантажівка. Звичайна справа, якби не той факт, що від неї ще довго лишався неприємних запах, схожий на той, який відчувають лучани чи не щодня у будь-якому мікрорайоні міста. Декілька місцевих мешканців вирішили, так би мовити, прослідкувати за автомобілем.

Читайте також: Де на Волині безпечно, а де небезпечно купатись: перелік водойм

Виявилося, вантажівка прямувала до територій, де волинський автодор зберігає соляні суміші, Боратинської сільської ради і мала намір зливати нечистоти. На місце події викликали правоохоронців, активістів, представників влади міста.

Представники Гнідавського цукрового заводу, які, за словами муніципальної варти, й зливають нечистоти, стверджують – ніякої провини за ними немає, мовляв, цукровий завод так готується до початку сезонних робіт, окрім того, територія їхня, нічого протизаконного вони не роблять.

"Я розумію, що керівництво Гнідавського заводу не хоче слухати, сьогодні переконували, що ми на приватній території, але повірте, смердить лучанам. Коли підвищена температура – сморід жахливий", – каже Григорій Недопад, перший заступник Луцького міського голови.

Представник Гнідавського заводу стверджує – ці поля призначені для того, аби тут зливати нечистоти тож, зрозуміло, що запах тут далеко не французьких парфумів. Що скажуть з цього приводу екологи міста, і чи є інші джерела смороду в Луцьку, які відчувають лучани влітку ще треба дізнатися.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook