На Україну насуваються морози та сильні снігопади. Цієї ночі з Балкан прийде циклон,який зіпсує погоду у всіх областях. Синоптики прогнозують до -11. Відпустить лише ближче до середини наступного тижня.

Читайте також: В Україну повертаються морози

Про це повідомляє ТСН.

Весняні морози можуть спричинити багато хвороб - циклон викличе подвійне напруження організму, тож люди перебуватимуть в зоні ризику.

На півдні аграрії бояться залишитися без урожаю фруктів, адже абрикоси та персики вже готові зацвісти. Ударить мороз – бруньки осипляться.

Раптове похолодання першими уже сьогодні зранку відчули на заході та півночі України.

Та це ще не найстрашніше. Із Балкан цієї ночі в Україну увірветься циклон. Він принесе морози, сніги та навіть буревії. Найбільше вируватиме на вихідних. Під Києвом буде найбільш інтенсивна зона опадів. І це зумовить сильні снігопади, хуртовини, замети. Далі циклон переміститься до північно-східного напрямку.

Хороша погода досі зберігається лише на півдні України. Зимовий одяг люди сміливо змінюють на весняний. Адже на дворі сонячно і до +9 градусів. Та справжня весна ще не почнеться навіть там - в цьому регіоні очікується мінусова температура.

Циклон негативно вплине на здоров'я. У зоні ризику перш за все опиняться гіпертоніки, діабетики, люди із серцевими хворобами та виразкою, а також із порушенням сну та головним болем. Атакуватиме й застуда.

Погіршення здоров’я, через раптові морози затягнеться до середини наступного тижня: сніги зупиняться, почнуть відступати морози, але сильного потепління чекати ще рано. Цьогорічна зима змістилася у календарі майже на місяць. І боятися цього не варто. Такі коливання синоптики спостерігали останні 50 років.

А щоб погана погода не дошкуляла організмові, потрібно більше рухатися, зокрема, активно займатися домашніми справами. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter