Щороку, у другу неділю липня в Україні та інших країнах відзначається День рибакаЦього року дата припала на 8 липня.

Читайте також: Яка альтернатива відпочинку на морі є в українців

Людина з давніх часів звернула свою увагу на море, ріку, озеро, сподіваючись знайти в водних просторах багатий і довготривалий скарб продовольства. Так поступово склалась особлива група людей − рибаків, які спочатку по-амбітски, а згодом і професійно, стали поставляти смачну рибу. І не дивно, що в першій половині літа, у другу суботу, в деяких країнах відзначається професійний свято − День рибака, про це йдеться на сайті NEWSLINE.

Риболовство, яке включає вилов не тільки морських і річкових риб, але й інших водних тварин, стало одним з провідних галузей промисловості для багатьох країн, а також складає основну статтю експорту. В промисловому масштабі вилов риби виробляється з метою її використання в харчуванні, а також для отримання риб'ячого жиру. Наряду з іншими країнами Україна відзначає цей професійний свято.

День рибака відзначається з 1980 року, будучи одним з улюблених літніх свят як самих рибаків − особливого братства, яке об'єднує людей різних вікових груп, − так і людей, котрі ніколи не тримали в руках вудку.

Читайте також: Під час авіашоу в Румунії розбився винищувач (фото)

В цей день можна привітати всіх, хто поєднав життя з цією романтичною та складною професією, а також всіх, для кого рибалка − спорт, хоббі, особливий стан душі, спосіб злиття з природою.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter