Астрономи знайшли невелике космічне тіло, орбіта якого може бути пояснена тільки одним фактом: ще одна, куди більша планета ховається від нашого погляду, але впливає на тіла навколо себе. Уже кілька років вчені припускають, що далеко від Сонця кружляє ще одна планета нашої системи, і останні кілька років її шукають.

Читайте також: Автомобіль Tesla Ілона Маска у космосі: з'явилось перше відео

У 2016 році астрономи помітили у ряді віддалених об’єктів Сонячної системи якусь дивну закономірність. У всіх з них була дуже цікава орбіта, оскільки планети оберталися під кутом до всіх інших планет нашої Сонячної системи, повідомляє ua.news.

Читайте також: Науковці розгадали головну таємницю єгипетських пірамід

Передбачалося, що на їх орбіти впливає гравітація іншого, більш масивного тіла. Тепер же знайдено ще один об’єкт з дивною орбітою. Орбіта об’єкта 2015 BP519 йде під кутом в 54 градуси в порівнянні практично з усіма тілами всередині Сонячної системи. Самим правдоподібним поясненням виявленої аномалії є саме існування дев’ятої планети. Однак знайти цю планету важко, оскільки вона темна і знаходиться дуже далеко від Землі, набагато далі Плутона.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter