У Києві близько 300 людей стали учасниками "Маршу за науку". У тематичних костюмах та з плакатами, науковці та всі охочі пройшли маршем вулицями столиці, привертаючи увагу до важливості популяризації науки.

Читайте також: Нестача сну та нишпоріння в Інтернеті робить людину менш продуктивною та щасливою

Про це повідомляє Громадське.

Основне гасло маршу – "Who you gonna call?" або "Кого будемо кликати?", коли людству загрожуватиме катастрофа. Також учасники маршу викрикували "Логіка", "Щеплення", "ГМО", "Наука без перешкод" і "Науку не спинити".

"У науки сьогодні низьке і базове фінансування, тому ми вийшли, щоб популяризувати науку, нагадати урядовцям про важливість і необхідність науки. Ми закликаємо всіх активних українців долучитись до маршу", –прокоментував фізик-науковець та організатор акції Роман Фомов.

Глобальна ініціатива "March for Science" покликана звернути увагу урядів, громадських діячів та лідерів думок на необхідність науки та досліджень для людства.

"Українське суспільство має розуміти, що в Україні є науковці, до яких можна звертатись і які допоможуть вирішити питання та проблеми. Наша наука має розвиватись і українці мають її підтримувати", – коментує марш його учасник, учений-біолог Олексій Болдирєв.

Учасники маршу зібрались у парку Шевченка і вирушили на Майдан.

"Я прийшла, щоб підтримати науку, щоб через кілька років стати кандидатом наук у своїй галузі. Адже, сподіваюся, такі марші привернуть увагу суспільства до науки і вона почне розвиватись", –  прокоментувала учасниця маршу Ірина Купчинська.

Також після маршу відбулися наукові дискусії про проекти у різних галузях.

Під час маршу можна було зробити селфі з науковцями – їх потім виставлятимуть у спільну групу, популяризуючи таким чином науковців.

Цьогоріч десятки тисяч вчених, популяризаторів науки та небайдужих громадян пройдуть маршем у сотнях міст світу. Подібні заходи мають провести близько 300 міст світу. У Києві науковці марширують вже вдруге. Минулого року на подію зібралися близько ста людей.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter