У Facebook видалили понад 270 сторінок, якими керувало російське "Агентство інтернет-досліджень" (IRA), і котрі використовувалися для маніпуляцій громадською думкою. Про це 3 квітня на своїй сторінці повідомив засновник соцмережі Марк Цукерберг.

За його словами, набір акаунтів так званої "фабрики тролів" був націлений на Росію і людей, які розмовляють російською мовою в сусідніх країнах, таких як Азербайджан, Узбекистан і Україна, повідомляє "Гордон".

Читайте також: Через скандал "Facebook" втратив 58 мільярдів доларів за тиждень

Цукерберг зазначив, що деякі з віддалених сторінок належали російським новинним організаціям, які контролювалися IRA. За одним таким аккаунтом стежили близько 1 млн осіб. Ще близько 500 тис. користувачів були підписані на подібний обліковий запис в Instagram.

Влада США вважає, що розташоване в Санкт-Петербурзі "Агентство інтернет-досліджень" намагалося впливати на вибори американського президента в 2016 році.

У лютому 2018 року, міністерство юстиції США висунуло звинувачення 13 росіянам у цій справі. Вашингтон буде домагатися їх екстрадиції.

Додамо також, що Facebook і Instagram заблокували акаунти "Федерального агентства новин" без пояснення причин.

Про це інформує саме агентство, передає "Я і закон".

Читайте також: В "Instagram" виявили нову, приховану функцію

"Адміністрація сайтів не вказала причину бана, для якого не було ніяких підстав. Крім ФАН були заблоковані акаунти видань "Невські новини", "Журналістська правда" та інших ЗМІ ", – йдеться в повідомленні.

На думку агентства, рішення про блокування акаунтів в соцмережах є політичною цензурою.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter