Інтереси соціально вразливих мешканців Луцька будуть захищені завдяки ініціативі депутата Волинської облради від УКРОПа Володимира Кучера. 26 вересня на сесії обранець громади озвучив запит до секретаря Луцької міської ради, в.о. міського голови Григорія Пустовіта, щодо облаштування та узаконення нині стихійних місць для торгівлі в мікрорайонах обласного центру. 

Читайте також: "Геноцид та експерименти над українцями", − Ігор Палиця про політику центральної влади

"До мене звернулися жителі міста Луцька, це переважно люди похилого віку, пенсіонери, які торгують продукцією із свого саду чи городу, з проханням облаштувати місце для торгівлі у різних мікрорайонах міста", – йдеться у запиті.

Читайте також: На пільговий проїзд лучанам виділять майже чотири з половиною мільйонів гривень

За словами депутата, на кошти виручені із цього підробітку дозволяють соціально вразливим верствам населення забезпечити себе найнеобхіднішим: ліками, продуктами, оплатити комунальні послуги. Заборона такої торгівлі фактично унеможливлює можливість отримання навіть цього невеликого доходу пенсіонерів.

"Коли така торгівля буде проводитися відповідно до санітарно-гігієнічних норм і правил благоустрою міста і реалізатори, і споживачі продукції будуть задоволені", – йдеться у депутатському запиті.

Депутати підтримали запит Володимира Кучера.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter