Совість депутатів часто прокидається у вигідні для обранців моменти. Коли це стається, то вони прагнуть заявити про це на весь світ і заодно добряче попіаритися. Насправді ж воскресіння совісті здебільшого є лише частиною політичної гри.

Читайте також: Кому "совісні" депутати міськради роздали 100 гектарів землі в Луцьку

Нещодавно луцький депутат Микола Яручик завив, що не голосує за "сумнівні" земельні питання саме через совість. Мова йде про виділення земельної ділянки компанії "Житловий квартал" на вулиці Рівненській. 28 лютого, завдяки запланованим діям окремих депутатів та колишніх посадовців міськради, сесія перетворилася на цирк з бійкою і нищенням комунального майна.

Серед тих, хто не голосував за виділення земельної ділянки, був і позафракційний депутат Микола Яручик. В інтерв'ю Першому він зазначив: "Якщо міська земля і має йти в чиїсь руки, то тільки з аукціону, щоб були надходження до бюджету. Пішов суспільний резонанс, мене взяли сумніви і я не голосував".

Читайте також: У Луцьку з 2010 по 2016 рік роздерибанили понад 100 гектарів комунальної землі

Однак він чомусь раптово забув, що свого часу, тиснув кнопку за виділення міської землі тим, кому вигідно. 

З 2013 по 2016 рік Миколі Яручику нічого не заважало голосувати "за" інші проекти рішень про виділення землі, які проходили в сесійній залі без скандалів. Не заводив він і мову про аукціон тоді, коли виділялася земля на Арцеулова, 6, на вулиці Федорова, у 40-Ж-2 мікрорайоні. Також він підтримав питання про виділення землі на вулиці Чорновола для нинішнього депутата від БПП Андрія Покровського. Совісний Микола Яручик підтримав рішення щодо будівництва на вулиці Огієнка, де житловий  будинок постав на місці, виділеному для будівництва університету.

Читайте також: Луцький депутат отримав землю, маніпулюючи учасниками АТО

Висновок – почуття совісті прокидається у депутата Яручика лиш тоді, коли це  вигідно особисто йому і фракції, а також коли рішення міськради не приносить йому дивідендів.

Петро Нестерук, Роман Романюк та Микола Яручик

Ще однією яскравою тезою з вищезгаданого інтерв'ю Миколи Яручика є те, що він не надто турбується питаннями політики і більше думає про благоустрій та комфорт у місті.

"Питання статусу та політики для мене неважливі", – заявив він.

Створення образу "господарника" є чудовим політичним кроком, адже, схоже, Миколі Яручику набридло сидіти у депутатському кріслі і саме час розпочати активну кампанію до виборів міського голови Луцька.

Микола Яручик є депутат луцької міської ради вже двох скликань. У 2010 році він потрапив до ЛМР від "Свободи", а в 2015-му – від БПП. 15 лютого 2017 року він побував у Адміністрації Президента у компанії нинішнього голови фракції "Солідарність" Петра Нестерука та голови обласного осередку партії "Солідарність", очільника обласного центру зайнятості Романа Романюка. Незважаючи на це, Микола Яручик лукаво відхрещується від будь-якої партійної приналежності і називає себе незалежним депутатом.

Читайте ткож: Керівник "Народного контролю" на Волині вимагає гроші у забудовників, щоб не перешкоджати будівництву

Однак факти говорять про інше. Після візиту до Адміністрації Порошенка Микола Яручик почав голосувати із БПП ще більш синхронно і злагоджено. Додамо, що свого часу в "Солідарності" розглядали Миколу Яручика альтернативним кандидатом на посаду секретаря Луцької міської ради, пише Волинь24.

Петро Нестерук, Роман Романюк та Микола Яручик

Відтак усі слова про байдужість до політики є чистим лицемірством і красивою брехнею для електорату. Тим паче, що участь в політичних ігрищах приносила депутату непогані дивіденди у грошовому еквіваленті.

"Ті люди, з якими знайомлюся, рано чи пізно стають моїми клієнтами з купівлі комп’ютерів, заправки картриджів..." – сказав Яручик у інтерв'ю.

Цікаво, що знайомства і статутс депутата "Солідарності" допомогли Яручику зробити клієнтами своєї фірми підрозділи Луцької міської ради. Однак ця історія зачекає...

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

"Совісні" голосування Миколи Яручика за здачу землі без аукціону