Контррозвідка СБУ попередила у Харкові замовне вбивство спецслужбами РФ колишнього бойового командира розвідпідрозділу батальйону ЗСУ. Про це інформує Служба безпеки України у Facebook.

Читайте також: На Донбасі підірвався український розвідник, ще троє військових поранені

Так, Кремль планував помститися військовому за проведення низки успішних операцій. Серед заслуг українського розвідника, зокрема, знищення групи офіцерів Збройних сил країни-агресора, один з яких носив звання "Героя Росії".

Для виконання злочину спецслужби РФ залучили харків’янина, ексвійськового Нацгвардії. Завдання він отримав під час особистої зустрічі з кураторами в Росії.

За вбивство колишнього командира виконавцю була обіцяна грошова винагорода. До речі, і звільнений зі служби нацгвардієць був за зловживання службовим становищем.

Вбивство через підрив планували здійснити у багатоквартирному житловому будинку, що призвело б до чисельних людських жертв. Потужність вибухового пристрою становила півкілограма тротилу та приводилася у дію за допомогою радіосигналу.

Читайте також: Волинян просять впізнати злочинців, які вкрали речі військових (фото)

СБУ затримала підривника у під`їзді будинку під час підготовки до злочину. Вибуховий пристрій був знищений у дворі будинку без загрози для життя людей.

"СБУ бореться із загрозами у зародку, а не ліквідує наслідки. Наші дії підтверджують це. Контррозвідувальна діяльність, протидія тероризму, захист національної безпеки – ті пріоритети, на які орієнтується сьогодні українська спецслужба", – зазначив Іван Баканов, коментуючи успішну спецоперацію.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook