За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 затримано Генерального директора одного з Директоратів Міністерства освіти і науки України під час одержання 300 тисяч гривень неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Читайте також: Екс-лісник, якого затримали на хабарі у Луцьку, продовжував розпродувати майно лісгоспу

За даними слідства, посадовець Міносвіти вимагав неправомірну вигоду від представника державного підприємства за перемогу у конкурсі на здійснення дослідно-конструкторської роботи по створенню новітніх технологій з призовим фондом у 3 млн грн.

Під час одержання – 5 тисяч доларів США та 165 тисяч гриаень посадовця було затримано прокурорами спільно з Головним управлінням СБУ у місті Київ і Київській області та Печерським управлінням поліції Головного управління Нацполіції в місті Київ.

У приміщенні Директорату Міністерства освіти і науки України проведено невідкладні слідчі (розшукові) дії. Наразі затриманому готується повідомлення про підозру.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: Стало відомо, кого затримали на хабарі спецпризначенці у Луцьку

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook