Справу про хабар у 1500 доларів, на отриманні якого у лютому минулого року спіймали начальника виконавчої служби Волині Сергія Харченка продовжать розглядати в Шацькому районному суді Волинської області

Читайте також: Історія продовжується: як волинські прокурори "сонячне каміння" міняли (відео)

Про це повідомляє ТРК "Аверс".

За цим фактом відкрили кримінальне провадження. У вересні 2018 в Апеляційний суд Волинської області надійшло клопотання про перенесення розгляду справи до Шацького районного суду Волинської області – мовляв, через відставку судді Ковальчука, ніби як  інші судді не мають права брати участь у даному провадженні, оскільки приймали процесуальні рішення в даній справі. 

Нині прокуратура подала клопотання, аби матеріали справи Харченка повернули до Луцького міськрайонного суду.

"Своє клопотання прокурор мотивує також тим, що на розгляд до Луцького міськрайонного надійшло кримінальне провадження як щодо Харченка, так і щодо Щерблюка – тому, з метою об’єднання він просить також і повернути до Луцького міськрайонного суду кримінальне провадження щодо Харченка Сергія Вікторовича, відносно якого була змінена підсудність на Шацький районний суд", – розповідає Олег Клок, суддя Апеляційного суду Волинської області.

Начальник відділу прокуратури Волинської області Леся Кухтей-Хилюк зазначила – по даному кримінальному провадженню за весь цей час в силу різних причин не відбулося ще навіть підготовчих засідань – ні в Луцькому міськрайонному суді, ні – пізніше - в Шацькому районному суді Волинської області. Крім того, як виявилось в ході розслідування справи, докази вказують на те, що злочин було здійснено в змові, тому два обвинувальні акти – і щодо Харченка, і щодо Щерблюка – краще розглядати в одному суді – переконана Леся Кухтей-Хилюк.

"Розслідувалось одне кримінальне провадження, було складено 2 процесуальні документи – два обвинувальні акти – відносно Харченка окремо і відносно Щерблюка  - незважаючи на те, що вони обвинувачуються у вчиненні одного і того самого злочину, за попередньою змовою, групою осіб і в ході досудового розслідування – це одне кримінальне провадження, в якому зібрані одні докази  - як щодо одного обвинуваченого, так і щодо іншого", – розповідає жінка.

Читайте також: На Волині судять начальника районного відділу поліції за отримання хабаря (відео)

Адвокат Сергія Харченка Олексій Куденьчук заперечував проти повернення розгляду справи до Луцького міськрайонного суду.

"Будь-яких перешкод слухати справу в Шацькому районному суді немає. Підготовче засідання хоча і призначалося – воно відкладалося не з вини обвинуваченого чи сторони захисту: так як прокурор повідомив – дійсно були обставини, коли суддя був на лікарняному і були обставини, коли прокурор клопотав перенести підготовче засідання. На сьогоднішній день – наскільки мені відомо – 17 грудня в нас призначене підготовче засідання, яке – я не бачу перешкод, щоб воно відбулося", – розповідає він.

Вислухавши аргументи двох сторін суд постановив: В клопотанні прокурора Кравчука про зміну підсудності кримінального провадження в обвинуваченні Харченка Сергія Вікторовича у вчиненні кримінального правопорушення відмовити.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter