У Харкові можуть закрити автошколу, яка видала права Олені Зайцевій, яка збила на смерть шістьох і травмувала п'ятьох пішоходів восени 2017.

Читайте також: Експерти встановили швидкість, з якою "летів" "Lexus" Зайцевої перед кривавою ДТП – адвокат Дронова

Результати перевірки автошколи показали, що під час свого навчання учасниця ДТП злісно прогулювала заняття, пише Уніан.

"У період з 15 листопада по 15 грудня були направлені запити голові Державної акредитаційної комісії, начальника регіонального сервісу МВС та голови Госаккредитационной комісії головного сервісного центру МВС з метою вирішення питання про позбавлення автошколи сертифіката про державну акредитацію. Відповідь від цих організацій ще не отримали", – уточнили в поліції.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: Дронов може отримати більший термін, ніж Зайцева

Так, у журналах відвідування учнів зазначено, що Зайцева була відсутня на п'яти заняттях в жовтні і листопаді 2015, але була присутня 9 жовтня, що суперечить довідці Держприкордонслужби, згідно з якою вона перебувала за кордоном.

"Згідно з інформацією регіонального сервісного центру МВС у Харківській області, підозрюваної видали посвідчення водія на право користуватися транспортними засобами категорії "B" 5 грудня 2015. Згідно з інформацією Міністерства освіти і науки України, інформація про атестацію автошколи не виявлено", – зазначили в ЗМІ.

Таким чином, ліцензія на освітню діяльність у автошколи Зайцевої відсутня і вона не є установою професійної освіти, "не має права видавати документи державного зразка і не підпорядковується Міністерству освіти і науки".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter