Сьогодні під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області в ході обговорення одного з питань депутати пригадали, що на нещодавній сесії багаторічному директору краєзнавчого музею Анатолію Силюку не продовжили контракт.

Читайте також: В обласній раді вирішували, хто очолюватиме "Пролісок"

Виявляється, що прийняттю такого рішення послідувало ряд об’єктивних причин. Половина працівників музею – пенсійного віку, а для покращення роботи комплексу необхідно залучати нові кадри.

"Керівник працював 25 років, а система опалення музею не оновлювалася з 30-х років. І за ці 25 років він жодного разу навіть не підняв питання про ремонт", – зазначив заступник голови обласної ради Роман Карпюк.

Депутат Вячеслав Рубльов зауважив, що Анатолій Силюк не вважає за потрібне дослуховуватися до рекомендацій комісій ради щодо, наприклад, запровадження єдиного вхідного квитка для усієї мережі музеїв комплексу. Також були нарікання і на незадовільний стан музею та жодних ініціатив від керівника не надходило.

Петро Сосницький

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter