В Україні протягом лютому зафіксували 211 випадків зараження так званим британським штамом коронавірусу. Цю мутацію найчастіше виявляли в західних областях.

Читайте також: Українцям загрожують великі штрафи за порушення самоізоляції: скільки заплатять і як перевірятимуть

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Національну академію наук України.

Окрім того, серед досліджених зразків було виявлено один випадок штаму з Південної Африки. Він у науковців викликає не менше занепокоєння.

«Дані за секвенованими зразками вірусу показали, що в лютому 2/3 всіх зразків виявилися британським штамом. Найбільш ураженими цим штамом вірусу були західноукраїнські області та Київ. Середня за останній тиждень кількість нових випадків становить 14817 на добу. На 13 квітня маємо в середньому 392 нових летальних випадків на добу», – йдеться в повідомленні.

Так, згідно з даними, найбільше випадків британського штаму виявили в Закарпатській області – 61. На другій позиції – Чернівецька область- 32 випадки. На третій позиції – Тернопільська область – 23 випадки мутації.

Натомість жодного випадку «британського» штаму коронавірусу не виявили у Запорізькій, Волинській, Луганській областях.

Читайте також: Вірус є чудотворним, а ви – від сатани: у Луцьку неадекватний чоловік вчинив скандал у супермаркеті через маску (фото)

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook