31 липня державна комісія з питань ТЕБ та НС віднесла Луцьк до "червоної зони" епідеміологічної небезпеки, що означає введення радикальних карантинних обмежень.

Читайте також: На Волині селяни закрили храм, де служив священник, який привітав Путіна з Днем ангела

Попри те, що, за словами радника очільника міста Ігоря Поліщука, є міста, наприклад, Чернівці, Рівне, Івано-Франківськ, де станом на 29 липня загальна кількість хворих більша, ніж у Луцьку, пише Громадське Радіо.

"31 липня неочікувано і не прогнозовано ми дізналися, що держкомісія з питань ТЕБ та НС віднесла Луцьк до "червоної зони" епіднебезпеки.В нашому місті немає спалахів чи осередків захворювань на коронавірус. Ситуація є такою ж, якою була місяць тому. Якими розрахунками керувалася комісія – нам невідомо. Якби міська рада не зібралася і не проголосувала це рішення, то в нас був би зупинений громадський транспорт, величезка кількість секторів бізнесу, підприємств. Ми не можемо зупинити наше місто з гляду на помилкове рішення тієї комісії", – розповів у ефірі Громадського радіо Ігор Поліщук.

Читайте також: У Луцьку журналістка захворіла на коронавірус (фото)

"Вчора очільник Волинської ОДА Юрій Погуляйко визнав, що Луцьк помилково і випадково включили в "червону зону". Однак необхідно чекати до п’ятниці, 7 серпня, коли Луцьк виключать з цієї зони. Хоча я вважаю, що якщо допущена помилка, то її треба виправляти негайно", – сказав Ігор Поліщук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook