Депутати Луцької міськради прийняли рішення, яким дозволили працювати непродовольчим ринкам. Але цей документ вступить у дію лише після опублікування відповідної постанови уряду. Про це стало відомо сьогодні, 15 травня, під час позачергового дистанційного засідання сесії Луцької міської ради.

Читайте також: "Старий ринок потрібно забирати з-під стін замку", – Андрій Покровський

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк зазначив, що дане рішення Луцької міськради приймається відповідно змін внесених до постанови Кабінету Міністрів, якими уряд дозволив роботу непродовольчих ринків. Відповідно, такі рішення мають бути прийняті місцевими радами.

Секретар Луцькради Григорій Пустовіт зауважив, що принятим рішенням міськрада надає дозвіл підприємцям готуватися до відкриття. Офіційно приступити до торгівлі можна буде тоді, коли зміни до постанови Кабміну будуть офіційно оприлюднені.

"Ми не хочемо, щоб у наших підприємців, які працюють на ринку, склалося враження, що депутати їм не дають працювати. Ми навпаки робимо безприцендентний крок і приймаємо рішення раніше, ніж з'явилася постанова кабміну. Але ми не можемо йти на випередження, тому чітко кажемо, що дане рішення вступить у дію лише тоді, коли буде опубілковане рішення Кабінету Міністрів. Після цього наше рішення атоматично вступає в дію і дозволяє підприємцям приступити до торгівлі", – зазначив Григорій Пустовіт. 

Читайте також: Кабмін дозволив роботу непродовольчих ринків

Крім того, він додав, що особисто спілкувався з підприємцями, коли вони мітингували і приходили до Луцької міської ради.

"Я сказав, що закону порушувати не буду, але пообіцяв, що як тільки буде відповідний закон, за нами затримки не буде. Але ми йдемо на випередження. Це наш крок партнерства і підтримки підприємців. Ми просто хотіли зробити гарний жест для наших підприємців у межах закону", – зазначив Пустовіт.

Нагадаємо, що вчора, 14 травня, Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні ухвалив зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 року, які дозволяють відновити роботу непродовольчих ринків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook