Протягом найближчих 3-х років Україна матиме трансплантаційну незалежність.

Читайте також: Вперше в Україні: на Волині провели посмертну трансплантацію нирки (фото)

МОЗ активно працює в цьому напрямку. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу, пише Gazeta.ua.

"Ми прагнемо здобути трансплантаційну незалежність. Я вважаю, що ми в змозі цього досягти за три роки. Це означає, що всі наші громадяни, які будуть потребувати трансплантації, будуть її робити в Україні, а не шукати кращої долі за кордоном", – сказав Степанов.

МОЗ уже ініціював затвердження відповідної нормативної бази. І цього тижня уряд розширив перелік закладів охорони здоров’я, які долучаються до пілотного проекту трансплантації. Їх тепер 38 та одна приватна лікарня.

Читайте також: На Волині знову провели одразу дві родинні трансплантації нирки

Розвиток напряму трансплантації – це одне із пріоритетних завдань, підкреслив міністр. За оцінками Міністерства охорони здоров’я щороку відчувають потребу в таких операціях 5 тис. українців.

У МОЗ розраховують, що наступного року в Україні буде зроблено не менше ніж 250 операцій з трансплантації. Цього року українські медики зробили 118 операцій з трансплантації органів: 8 пересадок серця, одну з яких здійснили вчора у Львові; 19 пересадок печінки; 91 пересадку нирки. 2019 року в Україні було зроблено 78 операцій з трансплантації.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook