У І кварталі поточного року підприємствами-юридичними особами, основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля, було реалізовано продовольчих товарів на 65 млрд 459 млн грн, що на 25,8% більше, ніж за аналогійний період минулого року. Про це свідчать дані Держстатистики, інформує 1NEWS.

Читайте також: Головні новини Волині 1 липня: лучани скаржаться на хамське обслуговування у супермаркеті "Вопак", на Старому ринку продають халву, по якій ходять голуби

Найбільше грошей українці витратили протягом звітного періоду, на кондитерські вироби (включаючи морозиво) – 4,5 млрд грн.

Далі у списку найбільших витрат слідують тютюнові вироби – 4,2 млрд грн, молоко та продукти молочні – 4,089 млрд грн, свіжі плоди, ягоди, виноград та горіхи – 4,005 млрд грн.

Додамо, що протягом І кварталу 2018 року, купуючи продовольчі товари, найменше грошей українці витратили на жири тваринні харчові – 10,1 млн грн, сіль – 78 млн грн, консерви фруктово-ягідні – 156,8 млн грн, напівфабрикати м’ясні – 181,1 млн грн.

Читайте також: Українці масово пішли "війною" проти супермаркету, неминучі скандали

Нагадаємо, що за останні п’ять років (І квартал 2018 року – до І кварталу 2013 року) оборот роздрібної торгівлі продовольчими товарами в Україні зріс на 74,5%.

Додамо, що на продукти та оплату "комуналки" українці витрачають три чверті своїх доходів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter