Близько 150 одиниць громадського транспорту – 102 автобуси і 44 тролейбуси виїдуть на маршрут у Луцьку з понеділка, 16 грудня.

Читайте також: Був п'яним: стали відомі деталі аварії у Луцьку за участю легковика та маршрутки

Про це під час з позачергового засідання виконкому повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов. Про це повідомляє ІА Волинські новини".

"Якщо у вівторок, 11 грудня, на лінію виїхало 190 автобусів, то в середу їх виїхало лише 46, але всі з валідаторами. За станом на сьогодні на лінії працюють 70 автобусів. Після ухвалення рішення виконкому про підписання ще трьох угод на тимчасове перевезення на маршрут виїде ще 20 – тож завтра матимемо 90 маршрутних таксі. В понеділок ми запланували вже напрацьовану зустріч із перевізниками, після якої на маршрут виїдуть ще 12 автобусів. Відповідно, матимемо 102 автобуса. Плюс 44 тролейбуси. Тобто уже з понеділка на лінії працюватиме 150 одиниць громадського транспорту", – наголосив головний транспортник Луцька.

На це виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, мовляв, перевізники побачили, що все не так страшно, як вони собі це уявляли.

Читайте також: У Луцькраді прозвітували про роботу громадського транспорту за минулу добу

"Завдяки тій частині перевізників, які хочуть працювати прозоро, у нас на сьогоднішній день спостерігається позитивна динаміка у впровадження системи АСОП. Найскладніша ситуація була в день впровадження – в середу. Бо не все було відпрацьовано. Ми хотіли побачити, скільки людей користуються картками, а скільки – ні. Чи справимось ми з навантаженням? Бо замість передбаченої кількості маршруток на лінію вийшло менше. Величезне навантаження лягло на тролейбусне депо. Ситуація складна. Але в цілому ми спільно з мешканцями зуміли налагодити систему перевезення пасажирів. До цього долучився рух "Підвези сусіда". Ця проблема нас згуртувала і ми побачили, що разом ми можемо багато. Ми не сиділи, ми не чекали – ми вели переговори. Тож, я хочу висловити слова вдячності всім лучанам, які з розумінням поставилися до ситуації", – акцентував посадовець.

Насамкінець, він зауважив, що 11 грудня із допомогою електронних карток та мобільного додатку було здійснено 57 тисяч операцій оплати перевезення у громадському транспорті Луцька, а учора, 12 грудня – 63 тисячі операцій.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook