У Луцьку демонтаж атракціонів стосується винятково 4-х найстаріших качель, які після 2017-го року не працюють через несхвальний висновок експертизи.

Читайте також: У Центральному парку Луцька демонтують атракціони

Про це йдеться на сторінці Центрального парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки у Facebook.

Натомість вони є комунальним майном, тому тривалий час відбувалися певні погоджувальні процедури щодо списання.

Що зноситиметься?

  • Човники дитячі

  • Човники дорослі

  • Атракціон "Сонечко"

  • Атракціон "Веселий потяг північ".

  • На останньому нещодавно ще каталися діти.


"Старенький потяг – це були легкозйомні рейси і фігурки-вагончики, це все пішло на склад, натомість вже кілька років на цьому ж місці курсує новий потяг "Малятко", який ми відносно недавно придбали для парку. Щодо пунктів 1-3 – ці каруселі стаціонарні, на фундаментах, лише після їхнього демонтажу може йтися про придбання нових, які ми справді шукаємо і вибираємо цікаві і оптимальні варіанти", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Лучан просять тимчасово не відвідувати Центральний парк у нічний час

Проте зауважують: не всі атракціони старі. Із минулого століття справді ще експлуатуються "Веселі гірки", "Орбіта", "Сюрприз", "Колесо огляду".

"У цьому факті ми бачимо передусім результат належного їх догляду, вчасних техоглядів і ремонтів, завдяки чому комунальне майно збережено, працює і ще й заробляє в місцевий бюджет податки та орендну плату. А інша частина атракціонного комплексу – це техніка новіша за більшість ваших особистих автомобілів, друзі! Новенькі автомобілі Автодрому – 2019-й рік випуску! Улюбленець школярів "Вальс" (в народі "Ракушки") – 2005-й р.в. Дорослі ланцюжки – 2008-й р.в. Дитяча фігурна каруселі "Коники" – 2010-й р.в. та інші!" – пояснило керівництво.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook