Відомий американський дослідник харчової поведінки, Ніколь Авена створила список страв, які ламають вашу волю.

Читайте також: Стало відомо, кому не можна їсти черешню

Як правило, це продукти з високим ступенем обробки та низьким вмістом харчових волокон, що сповільнюють процес травлення, пише healthystyle.

Якщо будь-яка з страв викликає серйозну проблему, то від неї краще відмовитися. Що стосується всіх інших випадків, то людині потрібно просто проявляти помірність або ж вдаватися до невеликих хитрощів, щоб не впадати в залежність.

1. Піца

Піца – ідеальне поєднання борошна, жиру, солі, спецій, овочів і м'яса. Для того щоб не впасти в залежність від цієї страви, ви повинні дотримуватися деяких правил.

2. Шоколад

Ви напевно знаєте, як складно відмовити собі в шоколаді, особливо молочному. Адже в ньому містяться ще й жири і додаткові смакові компоненти, від яких ви отримуєте задоволення.

Насправді, шоколад досить корисний для організму. У ньому містяться антиоксиданти та інші біологічно активні речовини. Але все добре, що в міру. Для того щоб не впасти в залежність від шоколадних плит і батончиків, їжте тільки чорний гіркий шоколад. Спочатку він вам здасться несмачним і занадто гірким. Через декілька тижнів ви звикнете саме до такого шоколаду, а молочний вам буде здаватися нудотним і несмачним. Крім того, гіркого чорного шоколаду ви багато не з'їсте. Таким чином, ви відразу вбиваєте двох зайців – отримуєте задоволення від їжі і істотно скорочуєте порцію.

Читайте також: Як діє кава і скільки її пити: Супрун дала поради кавоманам

3. Печиво

Від печива вам дійсно краще відмовитися. Це справжній наркотик. Але якщо чай ніяк не п'ється без нього, Ніколь Авена настійно радить спекти його самостійно, додавши горіхи, ягоди, сухофрукти, а цукор замінити медом.

4. Картопляні чіпси

Тут немає ніяких сюрпризів, ви про це напевно знаєте. Картопляні чіпси, як і інші хрусткі закуски, мають дуже високий ступінь обробки. У них немає ніяких корисних елементів. Це по суті суміш простих вуглеводів і жирів (в кращому випадку), плюс ароматизатори, консерванти, сіль, глутамат натрію та інші хімічні компоненти.

Ніколь Авена не рекомендує вживати хрусткі закуски. В крайньому випадку, краще їсти чіпси з низьким вмістом солі і без ароматизаторів.

5. Картопля фрі

Картопля, приготованя у фритюрниці – одна з найнебезпечніших страв, від якого людина легко впадає в залежність. Природно, краще всього від такої їжі відмовитися повністю. Без шкоди для здоров'я ви можете зрідка побалувати себе картоплею фрі, і вживати її потрібно в розумних кількостях. Краща альтернатива фрі – запечена картопля, яку після приготування ви можете полити оливковою олією (якщо у вас немає зайвої ваги, оскільки в такому випадку блюдо виходить калорійним).

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter