У наступному епідемічному сезоні в Україні циркулюватимуть три штами вірусу грипу, вакцини проти них уже перереєстровано.

Читайте також: ТОП-5 способів підготувати організм до активної осені

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Для епідсезону 2018-2019 року в Україні очікується наявність трьох вакцин від грипу. Одна з них уже зареєстрована, друга вакцина завершила процес спеціалізованої експертизи реєстрації, матеріали щодо третьої вакцини перебувають на розгляді у Державному експертному центрі", − йдеться у повідомленні.

Яку уточнили у МОЗ, згідно з прогнозами ВООЗ в Україні в епідемічному сезоні, що триватиме з жовтня 2018 року до травня 2019-го, циркулюватимуть три штами вірусу грипу: A/Michigan/45/2015(H1N1)pdm09, A/Singapore/ INFIMH-16-0019/2016(H3N2), B/Colorado/06/2017.

У відомстві підкреслили, що кожен зможе придбати вакцину в аптеці за власний кошт і зробити щеплення у закладі охорони здоров’я. Вакцина також може бути придбана за кошти підприємств або місцевих бюджетів для пріоритетних груп ризику − медпрацівників, вчителів, дітей до 5 років, вагітних, літніх людей, пацієнтів із хронічними захворюваннями.

Читайте також: Україну накриє низка магнітних коливань

"МОЗ України рекомендує місцевій владі та підприємствам забезпечити вакцинування громадян з групи ризику та співробітників підприємств”, − наголосили у МОЗ.

Фахівці акцентують, що вакцинація проти грипу є економічно обг рунтованою. "За різними оцінками, витрати для кожного хворого, пов'язані із захворюванням на грип чи ГРВІ, коливаються від 400 до 2700 гривень залежно від тяжкості захворювання. Вартість 1 дози вакцини, що захищає від грипу упродовж усього сезону, становить близько 200 гривень", − зазначили у МОЗ.

Там додали, що вакцини будуть доступні в аптеках протягом місяця.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter