У російському П'ятигорську вперше пройшов парад дошкільних військ. Вихованці дитячих садків міста промарширували по площі біля вічного вогню в формі піхотинців, танкістів, моряків, артилеристів і медсестер, повідомляє Цензор.НЕТ.

Читайте також: "За Сталіна!": в окупованому Криму Росія провела репетицію параду до 9 травня (Фото)

Всього в ході взяло участь понад 500 дітей. Глава П'ятигорська Андрій Скрипник заявив, що у параду "є всі шанси стати ще однією доброю міської традицією".

За словами начальника Управління освіти адміністрації П'ятигорська Наталії Васютіної, "чим раніше починається патріотичне виховання – тим здоровіше суспільство".

Вона уточнила, що "це не просто весела гра. Це наша подяка, наша пам'ять, наша гордість".

"Головне, щоб хлопці пам'ятали і знали. Та кількість дітей, яку зібрав наш парад – показник того, що такі формати потрібні, затребувані. І я впевнена, саме ці малюки ніколи не будуть вести себе неналежним чином у меморіалів, наприклад", – сказала вона .

Читайте також: "Цілуй російську землю, тварюко": у Росії завідувачка дитсадка "виховувала" дитину (Відео)

Як повідомляє видання "Крим.Реаліі", експерти правозахисних груп і психологи вважають, що влада Росії прагне "стерти індивідуальність і виростити нездатних до критичного мислення" дітей, залучаючи їх у воєнізовані акції.

"Кримську молодь намагаються втягнути в усі сфери життя Російської Федерації. Коли я проводила дослідження про мілітаризацію свідомості, то побачила, що на це виділяються величезні гроші з бюджетів усіх рівнів. Молодь всіляко схиляють до того, щоб служити в російській армії, а тепер ще й в якихось пропагандистських силах, "МедіаГвардіі".

Тут найважливіше те, що російська влада прагне стерти індивідуальність, виростити нездатне до критичного мислення покоління. Коли діти беруть участь у воєнізованих акціях, вони ходять строєм, в формі. Все це супроводжується пропагандою ненависті, мовою ворожнечі.

Є ще така страшна суміш: Російська православна церква видає гранти на підготовку "православних розвідників".

Простіше перерахувати, хто в Криму не займається мілітаризацією. Україні потрібно протидіяти цій пропаганді", – зазначає експерт Кримської правозахисної групи Ірина Сєдова.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook