Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ, згідно з яким столицю країни Астану перейменовують у Нур-Султан – на честь на честь першого і донедавна єдиного президента держави Нурсултана Назарбаєва, який очолював Казахстан майже 30 років.

Читайте також: "Всі, хто представляють БПП на місцях – г*вно", – ветеран АТО про зустріч Бойка з Мєдведєвим

Про це повідомляє канал24.

19 березня президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що йде у відставку.

Тепер він очолить Раду безпеки Казахстану і залишиться головою партії «Нур Отан». Вже 20 березня на пост глави держави у Казахстані заступив Касим-Жомарт Токаєв. Першим рішенням нового президента країни стало перейменування столиці Астани в Нур-Султан. Члени парламенту майже блискавично схвалили перейменування столиці.

Читайте також: Матеріальну допомогу для жителів Дніпра роздають з агітацією Порошенка 

"Відповідно до статті 9 Закону Республіки Казахстан від 8 грудня 1993 року "Про адміністративно-територіальний устрій Республіки Казахстан" постановляю перейменувати місто Астану – столицю Республіки Казахстан – у місто Нур-Султан", – йдеться в указі Токаєва.

Зазначимо, що перейменування Астани – не перше в історії міста. За останні 60 років його назва змінилася вп’яте:

– до 1961 року – Акмолінськ;

– з 1961 по 1992 – Цілиноград;

– з 1992 по 1997 – Акмола;

– з 1998 – 2019 – Астана;

– з 2019 – Нур-Султан.

Напередодні незгодні із відповідним рішенням Токаєва вийшли на протести у столиці. Між учасниками цього мітингу і прихильниками перейменування розпочалася перепалка. Після цього втрутилась поліція і затримала близько 20 протестувальників

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook