Припинила роботу шахта №9 "Нововолинська" Державного підприємства "Волиньвугілля". Гірники вимагають погасити заборгованість із виплати заробітної плати.

Читайте також: Голова Волинської облради обговорить проблеми волинських шахтарів на зустрічі з Гройсманом

"Зупинено роботу шахти №9 "Нововолинська" Державного підприємства "Волиньвугілля". Гірники вимагають від адміністрації погасити заборгованість із виплати заробітної плати.

5 липня у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості згідно з рішенням Кабміну відбувся розподіл бюджетних коштів. Планувалося, що на погашення заборгованості із заробітної плати буде скеровано 324 млн грн, з яких для ДП "Волиньвугілля" передбачалося виділити 9,5 млн грн. Однак ці суми так і не надійшли на жодне з держпідприємств", – зазначив у Facebook голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Читайте також: Волинські гірники спустилися у шахту та оголосили акцію протесту

Водночас сьогодні працівники державних вуглевидобувних підприємств знову зібралися біля Верховної Ради України з вимогою погасити 1,1 млрд грн заборгованості із зарплати, відправити у відставку міністра енергетики Ігоря Насалика та закликати народних депутатів підтримати законопроект №8362 "Про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2018 рік" щодо належного фінансового забезпечення державного сектора вугільної галузі".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter