Французька державна залізниця SNCF у вівторок, 3 квітня, скоротила кількість потягів до мінімуму через страйк працівників.

Читайте також: Список країн ЄС, які лояльно ставляться до Росії

За даними залізниці, зараз працює лише один із кожних восьми високошвидкісних потягів TGV, повідомляє DW з посиланням на dpa. Це означає, що на колії вийшли лише 12 відсотків швидкісних потягів.

Також значно скоротилася кількість регіональних потягів: пасажирів перевозить лише один із п'яти. В паризькому регіоні дві приміські лінії взагалі не працюють, а інші - працюють в обмеженому режимі. За даними місцевих ЗМІ, платформи і вагони потягів переповнені пасажирами. Очікують, що страйк зачепить 4,5 мільйона пасажирів.

Нагадаємо, що працівники залізниці страйкують з 2 квітня на знак протесту проти запланованої урядом Франції реформи залізничного транспорту, яка позбавить їх низки пільг. Вони також протестують проти планів уряду збільшити конкуренцію в галузі, як того вимагає законодавство Європейського Союзу.

Уряд країни вже пообіцяв, що державна залізниця не буде приватизована, а статус працівників не зміниться. Але це не вплинуло на вимоги профспілки. Французькі залізничники планують страйкувати до кінця червня. Тим часом окремий страйк почали працівники авіакомпанії Air France, які вимагають підвищення зарплат.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter