Прокуратура Волинської області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях про умисне заподіяння тілесних ушкоджень працівникам поліції та можливе перевищення влади або службових повноважень працівниками Ківерцівського відділу поліції під час конфлікту, який мав місце вночі 12 вересня 2019 року.

Повідомляє пресслужба прокуратури Волинської області.

Читайте також: П'яний водій і стрілянина: на Волині чоловіки побили поліцейських, ті стріляли у відповідь

Цієї ночі співробітники групи реагування патрульної поліції Ківерцівського відділу поліції   під час здійснення патрулювання неподалік села Карпилівка Ківерцівського району зупинили автомобіль «Fiat Scudo» за порушення вимог Правил дорожнього руху.

Водій,  щодо якого в правоохоронців були підозри про його перебування в стані алкогольного сп’яніння, відмовився виконувати законні вимоги поліцейських та надати документи на автомобіль.

Між правоохоронцями, водієм та громадянами, які нагодилися йому на підмогу, розпочався конфлікт, у ході якого  працівник поліції застосував табельну вогнепальну зброю, здійснивши попереджувальні постріли вгору та потім вистріливши у нападників.

Внаслідок інциденту двоє поліцейських із тілесними ушкодженнями та двоє громадян із вогнепальними пораненнями госпіталізовані.

На місце події виїжджало керівництво прокуратури Волинської області, Головного управління Національної поліції в області, начальники галузевих відділів прокуратури області та керівник Маневицької місцевої прокуратури.

Триває досудове розслідування, в ході якого буде надано правову оцінку діям усіх учасників конфлікту.

Дії громадян розслідують слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції в області, дії поліцейських – слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань розташованого у місті Львові, що поширює свою діяльність на Волинську область.

Хід розслідування перебуває на особливому контролі в керівництва прокуратури області.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook