Актуальна сьогодні тема об'єднання Луцька з навколишніми селами в ОТГ не дає спокою псевдоекспертам і діячам, які зробили все для того, аби цей процес не відбувся. Перешкоджають конструктивному діалогу для створення ОТГ такі "фахівці" як Сергій Григоренко.

Читайте також: Волинський ЦРУ: хто є засновником організації і що від неї чекати

Член Волинського ЦРУ Сергій Григоренко заявив, що Луцьк цілком провалився у співпраці з навколишніми селами, додавши, що місто важають ненадійним партнером через нібито неправильний розподіл коштів більшістю у місцевій владі.

Сергій Григоренко, Юрій Моклиця, Тарас Яковлєв

Варто пригадати 2016 рік, коли Сергій Григоренко виклався на повну, аби зіпсувати стосунки із сільрадами і загальмувати процес створення ОТГ на тривалий час. Тоді він погрожував мешканцям Гіркополонківської сільради влаштувати транспортну блокаду, заборонити користуватись послугами медзакладів і шкіл Луцька, якщо вони не погодяться об'єднатись з Луцьком в ОТГ. Саме він стояв за саботуванням приєднання до обласного центру Прилуцького і Підгайців, погрожуючи відміною маршруток для селян. Зрештою одіозний політик домігся свого і Луцьк опинився у ізоляції, а влада навколишніх сіл не готова після шантажу горе-політика більше до переговорів.

Втім, Сергій Григоренко запам'ятався лучанам ще не одним скандалом. Зокрема, він зі своїм другом Володимиром Пащенком запустили роботу евакуатора у Луцьку. Однак авто швидко вийшло з ладу, не пропрацюваши й місяця. Через невиконання умов договору з міської казни Володимиру Пащенку мало надійти 84 тисячі грн у якості штрафних санкцій.

Читайте також: Волинський бізнесмен висмоктує гроші у олігарха через громадську організацію

Тепер же Сергій Григоренко разом зі своїми товаришами по розкраданню бюджетних коштів Тарасом Яковлєвим та Юрієм Моклицею у якості Волинського ЦРУ роздають поради, як налагодити контакт з селами щодо утворення ОТГ. Абсурд!

Ситуацію прокоментував директор Центру розвитку регіонального самоврядування Анатолій Пархом'юк.

"Луцьк зайняло неправильну позицію, коли вже розгубили всі ініціативи, які навколо нього – Жидичин, Прилуцьке, Підгайці, Липини, Боратин, Гірка Полонка тощо. Виступали з позиції не партнера, а виступали з позиції, що ми місто, а ви – село. І це напевне зіграло негативну роль в тому, що села так з острахом до цього віднеслися. От тут якраз і авторитет. Своїм авторитетом задавили навколишні села", – цитує Анатолія Пархом’юка ВолиньOnline

Він дає негативні прогнози і зазначає, що у 2018 році Луцьку не варто сподіватись на об'єднання в ОТГ з навколишніми селами. Це зрозуміло, адже після проведених Сергієм Григоренком перемовин бажання у навколишніх селах просто нема.

Анатолій Пархом'юк

В цілому ж, ті самі діячі, які зривали переговорний процес між Луцьком і сільрадами, продовжують тиснути на сільських голів, аби не відбулося виборів мера міста. Вони роблять усе можливе, аби відтермінувати обрання міського голови, адже не мають рейтингового кандидата, який би міг скласти конкуренцію представнику чинної більшості у міській раді Луцька.

Отже, з ганьбою і скандалами покинувши свої посади Сергій Григоренко та поплічники, продовжують намагання впливати на політичне й економічне життя Луцька з метою дестабілізувати ситуацію в місті і не дати здійснити дійсно продуктивні кроки на користь людей.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook