Сміттєзвалище біля Ківерець переповнене: побутові відходи лежать на узбіччі автошляху, що сполучає Ківерці із районним центром Рожище та кількома селами району, подекуди сміття займає ще й проїжджу частину.

Читайте також: Депутат на вихід: чи стане Вусенко претендентом на відкликання?

Колись сміттєзвалище виникло там стихійно. Довкола нього немає огорожі, а побутові відходи викидають хто де захоче. Тому тепер ця територія стала зоною екологічного лиха, що загрожує жителям навколишніх сіл.

 

Сміттєзвалище уже вичерпало себе повністю, тож потрібно відвести інше місце для вивозу сміття. Проте, зараз людей не спиняє те, що гори побутових відходів можуть спричинити екологічну катастрофу, вони викидають сміття прямо посеред дороги.

 

Додамо, що сміттєзвалище, яке розташоване поблизу Ківерець, має чимало порушень. Адже згідно державних норм, воно повинно бути огорожене, знаходитись за 0,2 км від сільськогосподарських угідь і від автомобільних та залізничних шляхів загальної мережі. Полігони ТПВ повинні забезпечувати санітарне та епідемічне благополуччя населення, екологічну безпеку навколишнього природного середовища, запобігати розвиткові небезпечних геологічних процесів і явищ та не загрожувати життю та здоров'ю людини. 

 

 

 

Читайте також: Волинян просять повідомляти про стихійні сміттєзвалища

Проте, як повідомляють місцеві мешканці, сміттєзвалище розкинулось уже на величезну територію, адже воно без огорожі та масштаби збитків просто збільшуються. А запах від використаних побутових відходів доноситься до будинків людей. Також на звалищі орудують металошукачі, які частенько підпалюють сміття,  аби легше було знайти "здобич".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter